Abonneren op de demo

Door op de knop te klikken stemt u in met de verwerking van uw persoonlijke gegevens
Abonneren op de demo
Close

Abonneren op de demo

Door op de knop te klikken stemt u in met de verwerking van uw persoonlijke gegevens

Is het mogelijk om “Examus” te bedriegen?
We beantwoorden uw vragen

Zodra de “Examus”- oplossing een populair controle-instrument werd, verschenen er onderwerpen op internetbronnen waar enthousiastelingen zochten naar manieren om ons controlesysteem te omzeilen.
Wij hebben besloten de antwoorden op de populairste vragen in onze blog te publiceren.

De geschiedenis leert dat zodra een nieuwe technische oplossing wordt gecreëerd (vooral een die enige beperkingen invoert), er mensen zijn die de verboden willen omzeilen.
In de regel werken proctoring systemen preventief op 97-98% van de gebruikers die hun motivatie verliezen om de regels te overtreden, omdat ze weten dat het examen onder controle is.
Er is echter altijd 2-3% van studenten, die klaar zijn om steeds meer manieren uit te vinden om de beperkingen te omzeilen.
Speciaal voor hen hebben wij ons materiaal voorbereid.

1.Wat alsje een foto van je gezicht uitprint en die voor een webcam houdt terwijl je het antwoord op je telefoon zoekt?

Zelfs als je erin slaagt de AI op deze manier te misleiden, wordt de video meestal bekeken door menselijke examinatoren die de overtreding tijdens of na het examen zullen zien.

2.Wat alser een tweede monitor wordt gebruikt?

Het proctorsysteem controleert bij het opstarten automatisch op de aanwezigheid van extra apparaten (inclusief monitors).
Het examen kan alleen worden gestart als de computer van de gebruiker alle validatiestappen heeft doorgeslaagd.

Bovendien kijkt de proctor ook of de examinandus extra apparaten gebruikt - het gebruik daarvan is meestal merkbaar doordat de blik regelmatig van het hoofdscherm wordt gehaald.

3.Wat alsu een virtuele machine of een programma voor het delen van schermen gebruikt voor een andere gebruiker?

Het “Examus”-systeem verkrijgt informatie uit drie bronnen - audio, video en desktop-schermopname..
Als u iets anders op uw computer probeert te openen (bijvoorbeeld de interface van een programma van derden) dan de examenpagina, zal de AI onmiddellijk de overtreding registreren.

En de deelname van de proctor maakt het mogelijk om, door directe en indirecte signalen, bijkomende overtredingen op te sporen, zoals bijvoorbeeld het gebruik van virtuele machines en desktop sharing-programma's.

4.Wat alsu de video vooraf opneemt en in een lus laat lopen, vanaf het moment dat de gebruiker zich identificeert? En het op een of andere manier in het examen opnemen in plaats van via de webcam?

Ten eerste is dit technisch gezien een vrij moeilijke taak. Ten tweede verloopt het identificatieproces ver buiten de orde, gepland in seconden Ten derde, in de meeste gevallen, worden de videobeelden gecontroleerd door de toezichthoudende proctor. Dat wil zeggen dat dergelijke trucs onvermijdelijk tijdens of na het examen aan het licht zullen komen.

5. Wat als u iemand uit het zicht zet die vragen googelt en rapporteert via een bluetooth-oortje? Hij vindt het antwoord, typt het in de google vertaler, en klikt op "luisteren" - dat wil zeggen, omzeilt de stem detectie controle van de kamer.

De methode is interessant, maar eerst begint de video- en audio-opname enige tijd voor het eigenlijke begin van het examen. De proctor kan de examinandus vragen om vóór het examen aan te tonen dat hij geen koptelefoon in zijn oren of schrijven met een pen op zijn handpalm heeft , en om een 360-graden-beeld van de hele ruimte aan te zetten. We hadden gevallen dat iemand op zulke momenten onder de tafel vandaan kroop en van het beeld wegliep. Of we hoorden: "Ik heb het spiekbriefje hier, ik heb mijn smartphone klaar, Vasya, jij staat hier voor begeleiding. Oké, daar gaan we.

6. Volgens de regels moet er vóór het begin van het examen een 360-graden- kameroverzicht worden getoond. Betekent dit dat u op dat moment discreet een smartphone of een notitieblok op het toetsenbord van uw laptop kunt leggen? Of een spiekbriefje op het scherm plakken?

Nee, dat kun je niet doen. . Volgens de regels moet de examinandus onmiddellijk na afloop van de kamerbeoordeling een foto van het laptopscherm op zijn smartphone maken, de foto tonen en het mobiele apparaat wegleggen. Bovendien wordt het voortdurende blik van het scherm afwenden, die nodig is om te kunnen spieken, zowel door de AI als door de proctor geregistreerd.

Examus team

April 28, 2021.